Friday, April 16, 2010

Viiekümne neljas nädal ehk pöidlad pihus!

Ilmast ei saa ei üle ega ümber. Tundub, et see Euroopas laiutav tuhapilv jõudis enne salamisi Hiinaski ära käia, igatahes päikest meil suurt näha pole ja külm on ka. Kui eelmine aasta sai aprilli alguses juba paar korda t-särgi väel käia, siis sel aastal on temperatuur vaid ühe korra 20 kraadini jõudnud ja sedagi siis, kui mina haigena toas istusin. Vihaleajav on ka see, et ilmaennustus muudkui lubab sooja ilma, aga nii kui ennustuse järgi lubatud aeg kätte jõuab, siis plaksti pannakse 5 kraadi madalamad temperatuurid. Pärnu ranna piltide järgi tundub, et Eestis on igasuguste loodusseaduste vastaselt soojem kui meil siin. Huvitav, kas jaheda kevade järel tuleb ka jahe suvi? See oleks küll mõnus, temperatuur võiks vähemalt juunis mitte üle 30 kerkida. Loodame..

Kevad on hiline jah, puud hakkasid alles nädal tagasi roheliseks minema ja esimesed magnooliad õitsevad ka praegu. Varsti peaks tulema kevade kõige ilusam aeg, kui kõik õitseb. Kahjuks jätkub seda umbes täpselt juuni alguseni, peale seda kipub kõik pigem kärssama.

Mis mind aga huvitab, on see, et kuidas on Võhandu veeolukord? Kas seekord äkki on vesi nii kõrge, et saab juba otse sõita ja ei pea seal Leevaku kandis nii palju siksakitama? Üldiselt vaatan, et osalejaid on sel aastal juba nii palju (praeguseks 333 paatkonda), et vett võib vähekski jääda. Stardis on nagunii paat paadi otsas kinni, seega hea, et sel aastal vähemalt saab Tamulast ilusti Võhandusse. 2007. aastal aastal istusid pooled kanuud põhjamudas kinni ja hiljem kobistasid mööda kive. Kaasa arvatud meie. Aga väga lõbus oli (praava-praava... NA LEVA!). Vaatasin, et üritusele on juubeliaastaks tehtud lausa oma kodukas. Kahjuks mõningaste puudustega ajaloo osas. Et õiglus võidule saaks, siis mainin siin ära, et 2 korda on maratoni läbinud siiski 98 inimest, mitte 97, ja vingeid naisi, kes on maratoni 2 korda läbinud, on ka 18, mitte 17. Kuna minu nimi on jätkuvalt keeruline, siis 2007. aastal oli kirjade järgi minu nimeks Eeva-Liis Paal ja 2008. aastal Eva Paal. Aga olen siiski jätkuval üks ja sama vinge naine! Sel aastal saan ka kaasa elada paarile tuttavale, olge siis tublid, proovige mitte ümber minna ja ärge katkestage! Hea oleks hiljem kusagilt muljeid ka lugeda, et kellel kui mitu paari vahetusriideid kulus.

Lõpetuseks üks pilt ja üks video meie võidukast (saime mõlemal aastal ikkagi oma võistlusklassis esikoha) kanuukonnast.


2007..
..ja 2008.

No comments:

Post a Comment