Sunday, May 16, 2010

Viiekümne kaheksas nädal ehk Elm Street'i luupainaja

Hiina loetakse küll suhteliselt ohutute riikide sekka ning enamasti midagi kriminaalset ei toimu, kuid kui midagi kärgatab, siis kohe jõuga. Võib kasvõi meelde tuletada eelmise aasta Xinjiangi või olümpia aastal toimunud Tiibeti rahutused.

Nüüd hirmutavad kogu Hiinat lasteaedades lapsi ründavad hullumeelsed. Praeguseks on toimunud juba seitse rünnakut väga väikeste vahedega. Hiina meedias ei ole neid tahtlikult väga palju kajastatud, kardetakse kopeerijaid. Õigusega ka. Praegu vaieldakse siin päris kõvasti, kas peaks kajastama ja kui palju peaks kajastama, aga fakt on see, et iga järgnev rünnak saab innustust eelmistest. Lisaks on välja ilmunud "naljamehed". Paar nädalat tagasi vahistati mees, kes ähvardas rünnakuga, kui talle ei maksta 100 000 RMB.

Üle kogu Hiina on koolides ja lasteaedades suurendatud turvameetmeid, eriti inimtööjõu näol. Iseasi, kas need (enamasti) kleenukesed turvamehed üldse jõuaksid või oskaksid mingisugust kirvemeest peatada. Nii palju, kui mina olen turvajatega lähemalt kokku puutunud, jätavad nad küll üsna ebakompetentse ja loiu mulje.
Siiani pole minu meelest meedias eriti kajastatud seda, kes ja kuidas ründajad on peatatud. Kuulujutud aga räägivad, et need, kes enesetappu ei teinud, peeti kinni hoopis kõrvaliste isikute poolt. Loodame siis, et sellest on õpitud.

Midagi meeldivamat ka, nimelt mõned pildid meie nädalavahetuse käigust Pekingi botaanikaeda. Kahjuks on suurem õiteaeg juba läbi, aga midagi jäi siiski kaamera ette.
Kaspar toetab hekki
Näidisperekond: issi, issi ja kaks last
Kahekümnekas ja lõunasöök vahetavad omanikke
Homme aga saabub külla Sven, nii et tihedat kultuuri- ja reisiprogrammi alga!

No comments:

Post a Comment