Monday, December 7, 2009

Kolmekümne viies nädal ehk tühi kott ei seisa püsti

Ammugi lubasin teile ühe detailsema õppetunni hiina köögist ja kokkamisest. Siin ta siis on. Ja mis veel kõige parem: õpetab puhastverd hiinlanna (mina ainult vahendan, hea raha eest muidugi, iga minut, mis saidil viibite, maksab nii ja nii palju :) ja tegevus leiab aset autentses hiina köögis hutongis.

Asi toimus tegelikult juba septembri keskpaigas, kui meil kauged külalised olid.
Ettevalmistav jututund
Veel täitsa puhas ja läikiv köök

Menüüsse valisin neli rooga, lihtsuse mõttes ei hakka neid eesti keelde tõlkima. Nendeks olid siis Gongbao chicken (üldiselt välismaalaste suur lemmik), braise beef in Canton style (vajab pikemat valmimisaega), steam fish with ginger and spring onion ja stirfry pork with garlic shoot (kaks viimast on minu lemmikud, kala üllatas ning valiti ükshäälselt edetabeli tippu).

Blondid jüngrid vanameistrit jälgimas
Giljotiin, raiepakk ja söögiksmõistetu

Gongbao kana valmistamisõpetus on videona Youtube's http://www.youtube.com/watch?v=58pg3UGaSnE, kuna siia lihtsalt ei mahtunud ära.

Üldiselt on wokkimine kerge, kui on olemas vastavad instrumendid.
1. Gaasipliit. Saab panni kiirelt kuumaks ja võimalik kiirelt kuumust reguleerida
2. Hea wok-pann. On piisavalt raske ja kindlasti mitte teflon. Hea pann läheb ajaga järjest paremaks.
3. Kiired käed. Mõnda komponenti peab ainult loetud sekundid pannil hoidma.

Kala sai selline, puudu veel garneering

Kahjuks on nii, et tõeliselt head hiina sööki olengi ma ainult Hiinas saanud. Ma ei tea, kas asi on puuduvates maitseainetes või milleski muus, aga Eesti hiinakad tunduvad nüüd ikka väga kodukootud. Mitte et need halvad oleks, lihtsalt hiina köögiks on sealseid toite raske nimetada.

Nii et kui kellelgi tekib soov ja võimalus Pekingis söögitegemisega maadelda, võtke ühendust Chun Yi'ga siin http://www.hutongcuisine.com. Eeltööd ja toidu manustamine on kahtlemata mõnusad, kuid loomulikult ootuspärased. Lisaväärtuseks aga on miljöö (NB! ärge pildistage naabrite elamisi!) ja luba tulla oma alkoholiga (mitmes sarnases kokakoolis peab selle eest juurde maksma).
Nämmmm
Öösel on kõik kassid hallid. Ka muud elukad, enne kassi jooksis katusel mingi nirgi moodi tegelane, kes aga kahjuks meie söömingut jälgima ei jäänud ja kadus kui vits vette, enne kui jõudsin aparaadi manu.

No comments:

Post a Comment