Monday, March 9, 2009

Üheksas nädal ehk sööbik, pisik ja photoshop

Töönädal möödus igavalt - meid tabas tatitõbi. See tähendab, et mind ja Kasparit, kuigi kronoloogiliselt oleks õigem öelda Kasparit ja mind. Ei tea mina, kus kahtlastes kohtades ta luusimas käis. Kaur on vist eeskuju andnud: homme lähevad nad paari töökaaslasega Euroopast mingisse meeste spaasse. Küsisin, et mis see on, tema ütles, et täpselt ei tea, aga loodab, et süüa antakse.

Nüüdseks on tõbi taanduma sunnitud, aga nädalane kodusolek annab tunda - kirjutada pole suurt millestki. Tegelikult siiski, nädalavahetusel sain linnaloa ning osalesin ühel toredal fotograafia- ja Photoshopi kursusel. Selles mõttes on tore, et mida ei saa Eestis, on siin ikka väga käe-jala juures. Jõulude paiku otsisin nimelt Tartus ühepäevast fotograafiakursust algajatele, aga mida polnud, seda polnud. Kõik õpivad vist omal käel. Ega tegelikult on siin ka see suhteliselt uus asi, meie 26-aastane õpetaja saksa päritolu fotograaf Lucas Birk oli esimene, kes alustas siin ingliskeelsete kursustega alles mõned aastad tagasi. Nii et turgu siin veel on.

Kursus toimus hutong'is, katuselt avanes kena vaade teistele katustele, taga paistavad kõrghooned.

Kursus oli igatepidi kasulik, soovitan soojalt kõigile võhikutele. Ühtlasi suurenes mu ostunimekiri sujuvalt igasuguste vidinate ning uute objektiivide võrra. Peab rahad üle lugema ja nõrkemiseni tingima. Õnneks sain tänu kursusele teada mõned kohad, kust tõenäoliselt odavamalt saab.

Kursustel tuli juttu ka peatselt planeeritavatest fotograafiareisidest, loodan, et see asi läheb neil käima. Mina oleksin igatahes käpp. Kuna ilmad soojenevad iga päevaga, siis on mul plaan hakata käima ka Beijing Hikers poolt korraldatavatel ühepäevastel matkadel.

Sel nädalavahetusel põrutame aga Hong Kongi. Mingi lõbureis sellest vist siiski ei tule, kuna peame oma elamisloa asjad lõpuks korda saama. Siiani oleme riigis viibinud ajutiste lubadega. Nüüd saabub see õnnis silmapilk, kui ei pea ennast igal kuul käima politseijaoskonnas registreerimas ning seisma migratsiooniametis sabas. Millegipärast aga peab elamisloa saamiseks riigist väljuma ning siis uuesti sisenema. Hong Kong on siis selleks sisuliselt kõige mugavam sihtkoht, sinna kõik need välismaalased suunatakse. Loodan igatahes, et jääb ehk aega ka ringi vaatamiseks, mine tea, millal või kas me sinna üldse enam satumegi. Nii et järgmisel nädalal siis Hong Kong Special.

Kas kevad tuleb?

No comments:

Post a Comment