Monday, March 30, 2009

Kaheteistkümnes nädal ehk Wǔ Xīng Hóng Qí

Eelmisel nädalal keerati meil Youtube'i kraanid kinni, tilkagi ei tulnud läbi. Alguses ei teadnudki, milles asi, arvasin, et ju Kaur on mõne eriti kange viirusetõrje installinud, mis videosid ei lase vaadata, aga nädala lõpus lugesin Postimehest, et kuna Youtube'is oli üleval üks video Tiibeti iseseisvuse eest seisja peksmisest, siis blokeeriti kogu sait. Vahepeal asi jälle töötas, aga täna on jälle populaarseim teade Page Load Error. Tundub, et mõni paha video häkkis ennast läbi jälle.

Aga noh, kuidas muidu seadusekuulekaid kodanikke kasvatada?

Eelmisel nädalal tabasin, kahjuks küll ilma kaamerata, laste kehalise kasvatuse tunni, kus õpetati marssimist. Lipp kõrgel, lapsed kahekaupa, üks-kaks, vasak-parem või heinad-õled, tont teab, mida nad rütmiks kaasa loevad. Noh, ja siis mõtlesin, et ega me ise oktoobrilastena halvemad polnud. Õpetati meidki marssima ja viidi koolidevahelisele marssimisvõistlusele Fellinisse. Olgu siinkohal kohe öeldud, et saime vist eelviimase koha, keegi poistest nagunii pusserdas täiega. C-klass kui keelteklass ei hiilanud kunagi oma kehaliste oskustega. A-klassilt saime spordipäeval alati pähe.

Aga tagasi hiina laste marsitunni juurde. Huvitav, et lipp oli ekstra selleks otstarbeks välja toodud, kuid kui järele mõelda, siis eksponeeritakse hiina lippu paljudes kohtades üle linna. Lipu värve - punast ja kuldset - näeb veel rohkem. Või võibolla peaks ütlema, et lipu värvideks valiti hiina õnnevärvid. Punane muuseas sümboliseerib revolutsiooni käigus valatud kangelaste verd ja kuldne suursugust kommunismi tulevikku. Ning suur viisnurk sümboliseerib kommunistlikku parteid ja neli väikest tähekest on hiina rahvas partei ümber.

Lipust pilte pole, aga panen siia ühe video pargikogunemisest, kuhu ühe töökaaslasega (vilksatab ka korraks) sattusime detsembris. Kohe näha, et kokkuhoidev rahvas.


No comments:

Post a Comment